BAGOM min bogproces..

Følt mig inspireret de seneste dage til at dele lidt ´bagom´ processen for tilblivelsen af min bette bog. Måske det kunne være en inspiration for dig, andre, der også går med en drøm, et ønske, om at gøre noget lignende - du er meget velkommen til at læse med og se, om måden kunne være en for dig:
Teksten blev skrevet i 2017 og impulsen på at lande den i en bogform, kom i april i år.
-
❤️ KREATIVE PROCESSER
Kreative processer er ikke nyt for mig, heller ikke den mere praktiske del. Som jeg deler i min (nye) lille bog; når jeg får en inspiration, får jeg vist det i et billede og i det billede ser jeg, hvad jeg skal gribe til. Da impulsen til bogen kom, så jeg et billede af mig selv stå med den og i samme billede så jeg, en liste med to punkter:
1) Lav en opsparingskonto, spar op.
2) Find en redaktør.
-
❤️ SPAR OP & BLIV VED
Så det gjorde jeg. Lavede en opsparingskonto og satte straks et beløb ind på den. Frøet var sået til min lille bog, økonomisk set, kunne blive til. Dernæst googlede jeg på ´redaktør´. Der kom flere op. Klikkede mig ind på flere hjemmesider og igen, som jeg deler i bogen: den følelse, det, der gør at det blev den redaktør, jeg valgte - det er den følelse, at det blev hende. Randi.
Jeg kunne læse på Randi´s hjemmeside, at man kunne skrive en mail til hende vedr korrektur og vedhæfte en side af sin tekst, hvor hun kunne få en ide om opgaven, og omfanget af den. Jeg sendte hende hele dokumentet på godt fyrre sider.
-
❤️ REDAKTØREN LANDET!
Randi skrev tilbage få dage efter. Den opgave ville hun gerne tage ind. Hun måtte også indrømme, at hun havde læst mere end én side, for hun ville gerne liiige havde det næste med..
Vi ringede sammen nogle dage senere for at lande arbejdsprocessen og min tanke bag det hele, samt forventningsafstemme og selvfølgelig en pris på det hele. Randi startede ud med at dele, at det var ikke så tit, hun sad med så personlig en opgave og det ville hun glæde sig til.
-
❤️ UDGANGSPUNKTET
Du har din helt egen fortællerstemme og den synes jeg ikke, vi skal pille ved, sagde hun. Hvad er din tanke med teksten, skal den til et forlag, ud til boghandlere? Nej, det er en tekst, jeg gerne vil have lavet i en fysisk form, som jeg kan give min søn i gave. Alt efter hvordan vi lander teksten og i hvilken form, så kan det være, det er noget, jeg kan have i mit eget regi. Men det ser jeg til, til den tid.
-
❤️ NÆRET, VOKSE OG GRO
Efter at have talt med Randi, så jeg tydeligt for mig, at det ville og det skulle være en proces, som jeg havde for mig selv. Ikke engang min kæreste skulle involveres, selvom han er fænomenal med ord og kan det der med at få budskabet igennem i korte vendinger. Nå men der var ingen tvivl om det eller behov for ikke at være alene med det. Jeg mærkede bare sådan mit hjerte for projektet og med Randi med på det, vidste jeg, det ville blive næret, vokse og gro til lige det, det skulle blive til. Hverken mere eller mindre.
-
❤️ PRAKTISK TAKT
Ja så sideløbende med at arbejde med teksten med Randi, satte jeg beløb ind på opsparingskontoen. Jeg så hvordan beløbet voksede sig til, at kunne betale Randi, når projektet var færdigt. Tjek. Men jeg stoppede ikke der og fortsatte med at at sætte penge ind på samme konto. I slutfasen begyndte jeg at researche på muligheder for den fysiske form. Hvis jeg bare skulle have lavet nogle få, kunne jeg gå til et printcenter og løbende få printet flere op. Så kiggede jeg på trykkerier og større oplag, men ikke større end jeg økonomisk kunne være med. Fandt et og noterede mig prisen på hundrede bøger. Da Randi og og jeg samstemmende var enige om, at nu var teksten der og illustrationen plus bagsiden, stod der også det beløb på min opsparingskonto, der passede med at bestille de hundrede bøger. Jeg fik lidt flere penge på kontoen og bestilte halvtreds mere. KLIK og bestillingen på et hundrede og halvtreds bøger var sendt afsted. Nej tak til et prøvetryk. Min mavefornemmelse var i så meget fred med det, uden tvivl, så hvorfor tvivle hér i processen. Det var dog med en vis spænding, at jeg måtte vente på det endelige resultat, bogen, når den kom med posten. Hvilket også blev et bette kapitel for sig selv, til bogen, for mig. Men det må blive i en anden deling, en anden dag.
-
Håber det har inspireret på en eller anden vis, hvis ikke til en bog, måske til noget andet i en anden form 🙏🏻❤️ Kærligst Mattie
• • •
Bogen er på 50 sider og kan købes direkte fra mig med mobilepay eller fra her på min hjemmeside klik hér

Ældre opslag Nyere opslag