Dagens inspiration

kloge ord wise words citater quotes dagens inspiration

Alle de sætninger jeg får noteret ned, når de lige ringer ind og siger det meget godt. Den her kan jeg ikke huske, hvor jeg har fra. Den minder mig faktisk om, at jeg på det seneste har delt en historie med flere og hvor jeg har den fra, det kan jeg heller ikke huske, men den lyder sådan her:

"Der er de her tre karakterer i os. Den første er den, der gør noget ud af uvidenhed - lad os sige den gør noget dumt, noget forkert, fejler. Den næste får en erfaring ud af det, den første dummede sig med og den tredie slår den første oveni hovedet, for at have dummet sig, have fejlet."

Hvis vi kan forstå denne ´karakter-mekanisme´ eller ´karakter-brist´, så giver det vist sig selv, hvilken af karakterne der nok er den dummeste af dem alle eller af de to.

Så, stop i tide. Stop med at slå dig selv oveni hovedet og vælg i stedet at læne dig ind i erfaringen, lær af det, bliv klogere og glæd dig over, at den del af dig dummede sig, så du (måske) kunne vide bedre. Dét er et fantastisk karaktertræk at have sig - også i forhold til sig selv. 

Vær ikke så bange for at fejle, men vid dig sikker på, at du altid vil gøre dit bedste i at lære fra det og blive en erfaring rigere. Det betaler sig altid i længden og måske du kan være det eksempel andre har brug for at se netop den del af sig i og kan lære af det, og dig.

ALT godt herfra, Mattie.


Ældre opslag Nyere opslag