Det Skabende Rum

Sidste maleri i juli blev det her. Det var ikke så lidt, der blev arbejdet på i den måned. Flere malerier blev det til og en hel del personlige indsigter også.

Den fordybelse der kan opstå i en maleproces, åbner døren op for det næste der er at se, måske om en selv eller indsigt i andre sammenhænge. Det veksler for mig, dog er jeg altid inkluderet på den ene eller anden måde. Det er en udviklingsvej eller ja en dannelsesvej, der kan noget. Nogen gange har jeg hørt mig selv sige, at det at male er mit sjæls anker - et helle for min sjæl og næringen til en sjælsro; et healende helle for sjælen.

"Nogen gange har jeg hørt mig selv sige, at det at male er mit sjæls anker."

I min oplevelse af maleprocessen kunne jeg måske godt sige, at min persona krænges af for at give plads til sjælen og min indre natur, og derfra skabes der. Det er som at træde nærmere en kerne indeni, hvor jeg har hjemme. 

"Det er som at træde nærmere en kerne indeni, hvor jeg har hjemme."

Det er som at træde ind i et skabende rum, hvori selv jeg er skabt eller skabes ud af, i et evigt nu. Maleriproces efter maleproces gives der billeder på alt det, der lige var at hente derinde; i det skabende rum. 

For hvert maleri er det som at træde ind i det ukendte. Jeg aner intet på forhånd. Der skabes på vejen og vejen skabes undervejs. Når jeg oplever andre opleve mine malerier, oplever jeg, de oplever sig selv. De er ikke altid bevidste om, at det de siger, de ser i maleriet, er noget, de fortæller om sig selv. Jeg har pludselig fået et indblik i dem. Nogen gange er det persona´en, jeg får af se og oftest er det sjælen, deres indre natur eller at deres bevidsthed simpelthen udvider sig i selve oplevelsen og vi begge får virkelig noget af se. 

"Når jeg oplever andre opleve mine malerier, oplever jeg, de oplever sig selv."

Jeg har delt i et tidligere blogindlæg, hvordan jeg en dag fik af se, at mine malerier ikke taler til venstre hjernehalvdel styret personer. Da gik det op for mig, at dem mine malerier talte til, var højre hjernehalvdel mennesker. Det var som en manglende brik for mig. Der faldt virkelig noget på plads og jeg fik også på sin vis en nyt syn på mine malerier, og mig selv. 

For eksempel er den venstre hjernehalvdel ansvarlig for logisk analyse og den højre ansvarlig for kreativitet, intuition og nysgerrighed. Kunsten er ikke at være i den ene eller den anden (mest), men at de samarbejder - eller kan samarbejde, og vi er bevidste om deres funktion hver især, som det mulige samspil. Det er faktisk ret interessant område at dykke ind i.

"Læs en spændende artikel her om at træne hjernen, og hvad det gør godt for klik hér"

Nå det var et bette sidespring, nu jeg bevægede mig ind på det med hjerne halvdel, men ikke desto mindre, så taler mine malerier meget naturligt til mennesker, der bevidst eller ubevidst, er i den højre hjerne halvdel og med kvaliteterne; kreativitet, intuition og nysgerrighed. Det er også gerne følsomme og sanselige sjæle, der formår at tage maleriet ind og derved åbnes en dør til det skabende rum i den enkelte, og der skabes der billeder på en hel del.

Det er spændende område, synes jeg, men ikke mere om det, i hvertfalde ikke i det her skriv. Er der noget i det, som virker inspirerende, så dyk ind i det selv, der er masser af materiale om det på nettet og i bøger, samt kurser mv. Jeg har selv lidt indsigt i det og har det i egen erfaring, og det der er kommet min vej gennem tiden og det er nogen gange en del af det, jeg deler ud af, når i samtale med en, hvor jeg kan se, det kan have relevans at indvie personen i, hvordan jeg oplever det hos vedkommende. Det kan virke meget afklarende. 

ENOUGH FOR TODAY, det var dagens inspiration, ALT godt herfra, Mattie.

Ovenstående skriv fik mig til at reflektere over seneste maleri her - kunne det være et billede på ´Det Skabende Rum` indeni?


Ældre opslag Nyere opslag