JEG VIDSTE DET IKKE, FØR JEG VIDSTE DET

JEG VIDSTE DET IKKE, FØR JEG VIDSTE DET.

. . .

Jeg så tydeligt, at september´s første maleri ikke skulle være en merkaba. Hvad det så skulle være, viste sig først senere.

Da maleriet nærmede sig sidste fase, var det åbenlyst at rummet i cirklen kaldte på min opmærksomhed. Det var som om, at der var noget, jeg skulle se..

Og så så jeg det!

Jeg stod et par skridt fra maleriet. Skiftede fokus til mit indre øje. I et splitsekund opstod der en hvid flyvende due ud for cirklen - mellem mig og maleriet. Jeg blinkede med øjnene og så, hvordan duen landede inden i cirklen.

Da duen var landet, tikkede de sidste inspirationer ind og fuldførte maleriet. Det opstod der også en ny maleteknik og udtryk ud af, som jeg er vildt forelsket i.

Guddommeligt i sin helhed, både maleprocessen og billedet. Det mindede mig pludselig lidt om kalkmaleriet af duen over Jesus, i hvælvingen over alteret i Viborg Domkirke. Har du set det?

Da den hvide due var fuldt integreret med maleriet og sidste penselstrøg var lagt, vidste jeg; dette maleri bliver hjemme, her hos mig.

Og det bliver et maleri, der løbende bliver en del af mine kommende Cirkler herhjemme - læs om mine Cirkler her.

Ja så blev september indviet så smukt her på matriklen. Jeg har på fornemmeren, at det kommer der mere af - indvielser af noget, der gør godt <3 Varme efterårs kram herfra, Mattie.

. . .

Ps: se en video af maleriet klik hér

 


Ældre opslag Nyere opslag