Kreativitet & Kvindens cyklus

KREATIVITET & KVINDENS CYKLUS
Jeg skal være ærlig og deler gerne, at det kreative for mig, har ikke altid været nemt. Altså for mig at være i det. Især da jeg begyndte at male mine malerier, som jeg har malet siden 2009. Der var bare perioder, hvor jeg slet ikke var inspireret og næsten tabte modet på at fortsætte og pludselig så var inspireret igen, og i gang igen.

BOGEN
Så kom en bog min vej og den var med til at afklare en hel del, om den del i det for mig - for hvordan kunne jeg veksle mellem sådanne yderligheder og ikke bare slappe lidt af, og tage det som det kom...?

Forklaringen, noget af den, fandt jeg i bogen ´The Optimized Woman´, om kvindens cyklus og dens fire faser, med indsigt og forståelse af dem, så ville mange ting være meget nemmere, inklusiv det kreative.

DE FIRE FASER:

1: Menstruation: passiv, indadvendt/ reflektiv fase
2: Præ-ægløsning: aktiv, starte nye projekter
3: Ægløsning: udtryksfuld, energi til at sætte i gang
4: Præ-menstruel: kreativ, inspireret og vedholden


Miranda, forfatteren af bogen, giver et eksempel fra sin egen verden som forfatter og foredragsholder, hvordan hun med bevidsthed om de fire faser, planlægger sig og sit ud fra dem.

MIRANDA´S EKSEMPEL:
Hvis hun prøver at skrive på en bog i fasen, hvor hun er passiv og indadvendt, bliver det kun hårdt arbejde. Hun aftaler heller ikke møder eller foredrag i den fase, for hun har ikke meget at give ud af og det kan virke overvældende for hende, at skulle være deltagende og inspirerende, når hun ikke føler det sådan. Derfor følger hendes kalender hendes cycklus. I rette fase for nye ideer noterer hun sig dem, men handler ikke på dem, før det er fasen for dét og så videre.

Personligt kører jeg ikke 100% efter det, men da jeg fik bevidstheden om det og kunne se, der også var noget om det i mig og mit, slappede jeg mere af i de perioder, hvor jeg bare ikke havde energien, lysten eller inspirationen til at male. Og sådan er det fortsat. Det er noget, jeg gerne oplyser andre kvinder om, uanset om det er i de kreative farvande eller bare rent personligt.

FÅ DOKUMENTET TILSENDT
Jeg har lavet et dokument, der kort skitserer Miranda´s vinkel på det fra hendes bog og opstillet de fire faser med lidt forklaring og stikord. Dokumentet deler jeg gerne med dem, der har interesse i det, så er det noget for dig, skriv til mig på kontaktmattie@gmail.com og jeg sender meget gerne dokumentet til dig.

KØB BOGEN fra Miranda´s egen hjemmeside klik hér
LÅN BOGEN af mig - bor du i nærheden, så kom forbi og lån den med hjem.

Kunne du bruge en at sparre med i forhold til mit skriv her, så giv lyd, jeg lytter gerne og ser, om jeg har noget at byde ind med klik hér


Ældre opslag Nyere opslag