Kun malet med guld

For år tilbage var jeg inspireret til at male nogen malerier kun i guld, kun i sølv, kun i lyserød metallic farve, kun i hvid metallic farve og malerierne, blev helt magiske.

Alt efter lysindfaldet kunne malerierne have så mange forskellige udtryk, at det virkede til at have ikke bare ét maleri hængene, men mange forskellige. 

Prøv bare at se hvordan maleriet her, der er malet kun med guld akrylmaling, hvordan det ændrer udtryk alt efter, hvor jeg har taget billedet fra. Lysindfaldet kommer fra samme vinkel, det er kun mig, der flytter mig med med kameraet og tager billeder.

Sådan er det egentlig med alle mine malerier. Lysindfaldet og placeringen har meget at sige for maleriets udtryk og sin oplevelse af det. Malerierne skaber både rum og oplevelse.

Hvorfor virker de sådan i deres udtryk, malerierne? Det er fordi jeg også malerier med metallic farver og de lyser op, selv på gråvejrsdage, tidlig morgen og sen aften, bare der er lidt lys i mørket, så anes det i malerierne.

Det var lige dagens tanker hérfra, Mattie.

Ps: du kan se en 1 min. video af maleriet på instagram klik hér


Ældre opslag Nyere opslag