Maleproces på super fuldmåne

natur malerier spirituel kunst intuitiv maleproces kunstnerlivet

DET SKER, NÅR DET SKER

Ofte viser det sig, at jeg gerne i fuld gang med at male på et nyt maleri ved fuldmånen eller nymånen. Det er ikke noget jeg tænker over, men det går altid op for mig i maleprocessen, at det er gerne ved en af disse to månefaser. I denne omgang er det fuldmåne fasen, der spiller ind. Faktisk SUPER FULDMÅNE og hvad siger astrologien om det, ja der er en masse bud på det på nettet, så det er bare at google det. Jeg har skimmet lidt rundt og som altid, er jeg videre i maleprocessen, og glemt alt om astrologien, månefasen ja fuldt optaget af lige præcis maleprocessen i sig selv.

HVORDAN STARTER EN MALEPROCES?

Det er som en tilskyndelse og den har været i gang over nogen dage. Først ganske svagt, som melder den sin ankomst ganske blidt. Dernæst tager den til dag for dag. Energien minder om, når der er noget planlagt i kalenderen, som feks at have en aftale med en anden, og dagen nærmer sig. Noget i systemet forbereder sig til dette møde. Og så oprinder dagen. 

HVAD INSPIRERER MIG?

Ved lige præcis disse malerier, hvor udgangspunktet var et enkelt maleri, som udviklede sig til at blive tre, der var det en inspiration, der havde talt til mig i flere dage. Lige udenfor vores grund, ved det første stykke vej ind til skoven, står en masse planter, med de mest fantastisk blade. Biller af en slags havde været over dem og efterladt bladene med den fineste blonde-agtige struktur. De blade så jeg for mit indre øje, og det fik mig til at gå ud og hente et lærred frem, og gå i gang.

Ja og så går det gerne slag i slag. I denne omgang, i går, greb det så meget om sig, at jeg var inde efter først et lærred mere, og så et mere. 

spirituel kunstner intuitiv kunst spirituelle malerier vejledning

I NÆSTE FASE EKSPERIMENTERES DER

Billeder dukker op for mit indre øje. De kommer i glimt, så jeg knapt når at fange dem helt, men det bliver gerne det næste, jeg griber til. Kaster mig ud i det, selvom det mange gange kan føles helt overvældende, at male ovenpå en baggrund, der i al sin umiddelbarhed kan stå ret magisk i sig selv.

Jeg har lært, allerede fra begyndelsen af min måde at male på, at hvert lag har sin berettigelse og som minimum i min egen oplevelse af deres tilblivelse. Det er noget, der er mig givet i maleprocessen, for at tage mig et lag dybere - lag for lag - da maleprocesserne er noget, der gør noget for mig og det færdige maleri, er et billede på det. Så uanset mit hoved ærgrer sig over, at jeg maler ovenpå i dets verden af et maleri i sig selv, så følger jeg tro, det jeg bliver guidet til. Jeg har også en erfaring efterhånden og en viden om, at sådan er det og at det er det, der skal til, for et billede på den energi-indstrømning, jeg er modtageren af. Det handler aldrig om resultatet, men evnen om at fuldføre processen i sig selv - bogstavelig talt. 

spirituel intuitiv healing kunst kunstnerlivet spirituelle malerier

I SKRIVENDE STUND ER JEG I FASE TO

Sidst på dagen i går indtog jeg fase to. Fasen hvor jeg maler ovenpå fase et, baggrunden. I dette tilfælde, med alle de smukke blade malet på. Det er virkelig en uvis fase, hvor der eksperimenteres eller sådan føles det. Det er i hvertfalde en fase, hvor jeg virkelig skal give los og bare klø på med alle de input, der tikker ind. Fasen hvor mit stakkels sind ærgrer sig over den smukke baggrund ja forsvinder i baggrunden. Så må jeg smile og sender sindet en tanke om, at det plejer jo nok at give mening ´in the end´, så bare helt rolig. Vi leger med, det er det, der skal til: at lege med.

Fortsættelse følger, for malerierne er pt ikke i nærheden af at være færdige, for processen der til, er fortsat i fuld sving - spændende hvad det kommer til at bringe ind af oplevelser, erfaringer, viden, opdagelser og bliver billeder på.

Maler du selv, genkender du noget i min male-proces? 

Skulle du nogensinde have brug for en at sparre med i det kreative, måske gået i stå, savner inspiration, kæmper med det perfekte billede på billedet...giv lyd, vi kan tage snakken over tlf eller kom forbi, og vi kan se på det. Du er hjertelig velkommen // Mattie.

spirituel kunstner vejleder sparringspartner intuitiv kunst spirituelle malerier


Ældre opslag Nyere opslag