Porten for ´Den Indre Vej´

"Maleriet er en port. Porten bliver en åbning for ´Den Indre Vej´- og der vil være en form for ærlighed overfor sig selv i sin oplevelse af maleriet."


Jeg ringede til min veninde, Catalina, som er esoterisk astrolog og ind imellem kigger på aspekterne i ånden af, når et maleri af mit er blevet færdigt. Hun tager udgangspunkt i dato´en og tidspunktet for mit sidste penselstrøg, som er der, hvor jeg oplever en fuldendt balance og impulsen til at fortsætte med maleriprocessen ophører.

Vi kunne også kalde det ´fødslen´ og ´fødselstidspunktet` - det er i hvertfalde der, hvor maleriet kommer fuldt ud til verden, for mig.

Når først Catalina får åbnet for kanalen, så strømmer ordene ind og nogen gange gør jeg mit til at få noteret nogen af nøgleordene. De notater jeg har gjort mig i denne omgang, dem vil jeg her gøre et forsøg på at dele, for måske de også kan være en inspiration for dig, som de er for mig.

Her er, hvad jeg noterede mig:

- Der ligger en personlig transformation i at arbejde med maleriet - og åbning til den indre vej.

- Der er en form for renhed, en ærlighed overfor sig selv i sin oplevelse af maleriet- ja det vil være livgivende for dem, der sidder med det (maleriet).

- Det er en port. Porten bliver en åbning for den indre vej. Det åbner op for en ny målsætning, hvor de har muligheden for at arbejde med det - det giver en ny vej i deres liv.

- Der er også noget med balancen mellem det feminine og det maskuline. 

- Der ligger meget ærlighed i det. Turde tage ansvar for værdierne i ærlighed.

- En ny energi, en ny forfinet energi, med aspekter i Venus, og op til månen. En forfinet sanselighed.

- En forvandlingsproces og noget andet..energimæssigt.

- RENHED, er der meget i det.

- ENHED, også.

- Forfinet. Ja der er noget virkelig æstetisk over det.

Og så er der selvfølgelig min helt egen oplevelse med maleriet, og selve maleprocessen også. Jeg har sjældent selv ord for det og tænker, at selve maleriet siger det meget godt i sig selv og uden jeg nødvendigvis skal farve det yderligere med mine oplevelser. Jeg sanser det mere, end jeg har ord for det, hvis det giver mening.

Når andre har ord for det og det resonerer med mig, så har jeg det altid sådan, at det kunne jeg ikke have sagt bedre selv - og det elsker jeg; at andre kan have ordene for det, maleriet, og også for mig på sin vis. Som jeg maler maleriet, kan der være andre, der har ordene for det og sammen skaber vi et billede på det, der åbnes op for i den enkelte, såvel som i noget fælles. Og hér kommer inspirationen til mine kommende Cirkler ind - læs mere om dem klik her

Maleriet hér kommer til at være et af de udvalgte til nogen af Cirklerne. Se en 1 minutters video af maleriet klik hér

Håber du fandt noget inspiration i teksten eller i billedet, måske i video´en - uanset, må der være vakt noget i dig, som gør godt <3 Kærligst, Mattie.


Nyere opslag