Venstre og højre hjernehalvdele

venstre og højre hjernehalvdele intuition sjælsimpulser spirituel vejleder

DEM MINE MALERIER TALER TIL

Jeg har haft en fantastisk oplevelse her til morgen. Klokken 8 kom en mand og afhentede en sovesofa, som han har købt af os. Vi faldt lidt i snak alle tre, ham, mig og min elskede, om hvorfor man lige bor der, hvor man gør og det førte til, hvad vi hver især arbejdede med. Han var direktør i en bank og da jeg delte, jeg var kunstner, viste han interesse i at se nogle af mine malerier. Min elskede tog ham fluks med ind i vores nye sorte magiske rum og pegede på det nyeste værk: indvielses maleriet. 

Nej det var (vist) ikke lige ham. Først fortalte han om, hvad der var ham, ved at fortælle om et maleri ham og konen bare måtte købe en dag. Et maleri af en kunstner, der havde haft en dårlig dag ved tandlægen og derfor malet et maleri, fyldt med ansigter der alle havde munden vidt åbne. Det havde de syntes var sjovt og det er jo det, det handler om, at have de billeder hængende derhjemme, der taler til en.

Samtalen førte til en videre deling udenfor rummet, hvor han fortalte om sin teenagedatter, der var begyndt at tegne, så begyndt at male og så begyndt at spille musik. Ja hvor hun havde det fra, vidste han ikke. Det lå slet ikke til familien, der alle var venstre hjernehalvdel styret. Dèr faldt ti-øren for mig eller lige dér gik det op for mig, hvilken slags mennesker mine malerier (så) gerne taler til og det er: højre hjernehalvdel mennesker. Hvad ligger der så i det? Højre hjernehalvdel er sanse-delen, det passive og være modtagelig, det intuitive, forbindelsen til sjælen, det kreative, mærke-føle-delen, ´verden indeni´ og det spirituelle. Venstre hjernehalvdel er ego´et, personaen, form, det materielle, ydre verden, tænke, kontrol, styring, handle og gøre noget. Såd´n kort fortalt.

SÅ kendetegnet for de mennesker, de sjæle, mine malerier taler til, er altså højre hjernehalvdel folk. Det giver så meget mening for mig. Det er en oplysning, som på en eller anden måde, har gjort noget tydeligt for mig - som skulle gøres tydeligt for mig. Fantastisk! 

Kommer til at huske på noget en healer-klarsyns-mentaltræner-mand engang fortalte om de to hjernehalvdele. Den venstre var for at være hér i verden og den højre var den, der forbandt os med sjælen, det intuitive og det kreative.

Dét vi skulle forstå var, selv at styre kontakten mellem de to hjernehalvdele. Bogstavelig talt, som en lyskontakt. Blive bevidste om når vi var i den ene hjernehalvdel og i den anden, og switche mellem dem alt efter, hvad der var brug for. Helst være i den højre hjernehalvdel så meget som muligt, men ikke så meget, at vi forblev passive (ikke-handlende) og ikke havde en kontakt med denne verden (læs; den fysiske verden).

Det skulle forstås sådan, at vi var her eller er her jo af en grund. Grunden var/er at følge impulserne fra sjælen (følge vores hjerte) og leve det i den fysiske verden. Så et eksempel på det kunne være: Vær i den højre hjernehalvdel for forbindelse med sjælen, det intuitive og når du har modtaget besked a la en inspiration ´what to do next´ (en inspireret handling), så switcher du over i venstre hjernehalvdel for at handle på det og gøre noget med det. Det var/er vigtigt at være sig bevidst om ikke at blive (fanget) i den venstre hjernehalvdel og miste kontakt med højre hjernehalvdel og sjælsimpulser (det intuitive). Måden at miste sig selv, kan man måske godt sige. Kendetegnet kunne være ´mindfuck´ og være i ´følelsernes vold´.

Et spørgsmål til ham lød, hvordan kunne man komme over i højre hjernehalvdel igen, hvis man følte sig fanget i venstre? Svaret lød; bring ind det sanselige, det kan være noget så simpelt som at gribe fat i et stykke af det tøj, du har på og så virkelig mærke det, sanse det. Mærk dine fingre mærke stoffet. Mærk stoffets struktur. Mærk følelsen i at føle oplevelsen af det; stoffet, berøringen, sansningen, og kom langsomt tilbage til din højre hjernehalvdel - tilbage til dig selv.

NÅ, NOK FOR I DAG..

Det var lige dagens deling hérfra, hvis noget har inspireret dig, så haps dét, gør det til dit eget og lad resten af det ligge. For hvad der føles sandt, ved kun vi selv. I genkendelse, Mattie.
Ps: husk jeg er lige her for en eventuel snak, den kan tages over telefonen eller kom forbi efter aftale, så ser vi, hvad der kommer af input og ´vidensdeling´ undervejs. Læs mere og for kontakt klik hér
 

Ældre opslag Nyere opslag