Trin for trin og gang på gang..

Jeg finder aldrig på noget, for prøver jeg, går jeg helt blank. I al sin enkelhed går det ud på, for mig, at jeg går op i hovedet og det er ikke derfra, jeg er forbundet med kilden til min kreativitet. Det klassiske svar ville være at sige, jeg forbinder mig med hjertet, men det er ikke helt tilfældet - i hvert falde ikke i mit tilfælde. Det er noget bagom selv det..
-
Bagom, udover, noget i den ånd, jeg kan måske bedst forklare det som, at jeg kommer tilstede på en måde, hvor jeg ikke har en oplevelse af ´mig´, men er mere i en værenstilstand og i den opstår en lytten, en modtagelighed og i det opstår der billeder for mit indre øje, som at få vist hvad jeg skal gøre og i det, bliver jeg taget med på vej - trin for trin. 
-
Derfor aner jeg aldrig noget resultat på forhånd. Det er vitterligt måden, jeg gør det på, tager inspirationen trin for trin, som den tikker ind - og så må jeg se, hvad det går hen og bliver til, bogstavelig talt.
-
Og når det er sagt, så er der også en bevidsthed i mig, som er opmærksom på, at jeg bliver undervist - både i maleteknikker, men også mig-mig rent personligt som i en bevidsthed om noget, jeg aldrig kunne have tænkt mig til. Undervist er måske ikke helt det rigtige ord, det er måske nærmere noget med at blive informeret eller oplyst om noget, men undervisning..jo det er det vel egentlig også på en måde..
-
For nylig var der en som tænkte, at jeg tappede ind i akasha arkiverne og hentede ned derfra. Jeg kender lidt til den tanke og forståelse af nogen ting, dog uanset og hvilken vej rundt, så for at det opstår ´det modtagelige felt´ jeg oplever mig selv i, så kan jeg ikke træde ind i nogen som helst idé om, hvad det er eller tillægge det at være noget som helst - for så er det begrænset til at være (kun) dét. Det er en inspiration til noget, som er fri af at være noget, for at det kan være lige det, man er klar til at modtage inspiration på. Det gælder også mig, som jeg oplever det er for så mange andre, der oplever i ånden af mine malerier og det felt, der opstår i kraft af dem og beskueren/modtageren.

"Det er en inspiration til noget, som er fri af at være noget, for at det kan være lige det, man er klar til at modtage inspiration på."

Nå nu fik jeg skrevet mig varm i en retning, som slet ikke var mit umiddelbare udgangspunkt, men egentlig et meget godt billede på, hvordan mine maleprocesser også er. Jeg starter inspireret af noget først og så følger jeg bare med inspirationen trin for trin og bliver gang på gang overrasket over; kom der dét ud af det..
-
Udgangspunktet til skrivet her, var noget med en måneds pause i at male på grund af vores ombygning herhjemme og så modtage en vedholdende inspiration - ombygning eller ej. Gribe den, inspirationen, og se hvad der kommer til verden imens ombygningen er i sin sidste fase af at lande helt, ja så landes noget andet med det; en helt ny inspiration til noget for noget, som jeg ikke ved, hvad er, endnu..
-
I hvertfalde noget med en duft af fjer i al dens symbolik og med et hav af fornemmelser for noget, jeg oplever, der skal være en fornemmelse for..

Vi får af se. Jeg er stadig i maleprocessens trin for trin og det hele billede på det, kommer først til sidst. Glæder mig til at opleve dét og til at opleve det i sig selv med så mange andre, både i kraft af at dele det på sociale medier og så med dem, der får det af se i virkeligheden <3 To be continued! Alt godt hérfra, Mattie. 

 


Ældre opslag


Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort