RIKKE MATTIE RASMUSSEN


Jeg er født 1973 i Skagen. Brugt mit nr.2 fornavn, Mattie, som kunstnernavn siden 2000 og sidenhen blevet mit kaldenavn.


MIT KREATIVE VIRKE

Jeg har malet malerier kontinuerligt siden 2009 og før det, var mit kreative virke som freelance tegner for virksomheder i ind- og udland, samt private.


KILDEN TIL AT TEGNE OG MALE

I 1999 var jeg syv uger i den indiske mester Osho´s ashram i Indien, Poona. Her oplevede jeg kilden til et kreativt udtryk åbenbarede sig for mig og lige siden, har jeg ladet mig føre af den i mit kreative virke.


Jeg har skrevet en bette bog, der tager læseren med til det kapitel i mit liv.


Læs mere om bogen klik hér


MALEPROCESSERNE

Kort tid efter jeg begyndte at male, opdagede jeg, at det ikke handlede så meget om at male, som det handlede om alt det der opstod i maleprocesserne, og når et maleri stod færdigt. 


ERKENDELSESREJSE
Maleri for maleri blev en invitation til en personlig erkendelsesrejse, hvilket udfoldede en bevidsthed om noget større - og gør det fortsat.


OVERRASKELSE

Når jeg griber et blankt lærred, har jeg ikke nogen idé på forhånd om det endelige resultat. Det udfolder sig i maleprocessen. Selv jeg bliver overrasket over det færdige maleri - for det havde jeg ikke set komme. 


EN RØD TRÅD

En visuel og genkendelig rød tråd i mine malerier, må være cirklerne og kuglerne. De har været med fra dag ét.