KUNSTNER

"Rikke Mattie er en mystiker i ægte forstand. Nøjagtig som mennesket har gjort siden tidernes morgen, arbejder også hun med urgamle symboler fra før alting blev til, og sætter dem med sin veludviklede billedlige intuition ind i vores tid. Og kun den, der har 'seet' kan vide." 

LARS MUHL

 

Jeg fik vist et symbol og en vision en nat i 2008, og det udviklede sig til maleriserien; "En Ny Tids Ikonmystik".

Må det berige og inspirere mange, og dig med.

 

Et ikonmaleri er for mig snarere ren energi, mere end et ´pænt billede´. Jeg ser det som energi konstellationer, hvor iagttageren inviteres med på en personlig og spirituel rejse. 

Tilblivelsen af ikonmalerierne har været en praksis for mig i at være modtagelig for - i min oplevelse -  forbindelse til ´Det Guddommelige Selv´. En dag fik jeg vist, at jeg kunne vælge at gå via ikonmalerierne for denne forbindelse eller jeg kunne (blot) tappe ind i den direkte, ved at være forbindelsen selv - uafhængigt af ikonmalerierne.

Jeg skaber fortsat ikonmalerier, da de stadig taler til mig og i inspiration af, at energien de kommer med, også taler til så mange andre. 

OM

1999 // Jeg oplevede under et syv ugers ophold i Osho´s ashram, Poona, Indien, en bevidst forbindelse til en kreativ kilde, som jeg valgte at inspirere min vej videre i at udvikle mig som kunstner.

1999 - 2007 // Freelance illustrator for private og erhverv i ind- og udland.

2007 - 2008 // Fravær af kreativ inspiration, og udfoldelse.

2008 // Jeg fik vist et symbol og en vision en nat, og det udviklede sig til maleriserien; "En Ny Tids Ikonmystik", som også viste sig at blive til en spirituel dannelsesrejse for mig rent personligt. 

2008 - 2020 // Den kreative kilde holdte/har holdt mig inspireret hovedsagligt på at bringe ikonmalerierne til verden, og ind imellem givet rum til illustrationsarbejde.